top of page

Aangenaam en welkom! Ik ben Jet.

 

Kriebelende handen krijg ik bij het zien van een meubelstuk dat ooit met zoveel geduld en precisie vervaardigd is. Een solide, massief houten meubelstuk, vaak met prachtige houtsnijwerken die niet thuishoort in een afvalcontainer of een berging. Ik kijk hiernaar met een frisse blik en wil het een tweede leven geven zodat de waardering terugkomt. 

Ik werk met een fantastisch team samenAllereerst restaureren we waar nodig. Dat kan een lade zijn die stroef loopt of het vervangen van het slotwerk omdat de sleutels kwijt zijn geraakt. Vaak moet de achterwand worden vervangen, oftewel de ruggengraat, om de stabiliteit aan het meubel terug te geven. Ten slotte transformeren we deze door het in een eigentijdse kleur te schilderen. Er wordt uitsluitend gewerkt met duurzame & kindvriendelijke verf van het hoogwaardige verf merk van Little Greene. Hierdoor krijgt het meubel een zijdematte uitstraling die in een vintage, industrieel, klassiek of landelijk interieur past. 

En als het meubel dan weer staat te pronken in een baby-/kinderkamer of een woon-/slaapkamer dan word ik daar enorm vrolijk van. Als vanouds maar dan in een nieuw jasje à la Jet.

Geniet van mijn website! 

 

liefsjet.png

Hoe het is begonnen...

Als je mij als kind vroeg wat ik later zou willen worden dan was het antwoord taartenmaakster en het hebben van een eigen speelgoedwinkel. 

Ik was ooit in een houten speelgoedwinkel geweest in een achterafstraatje in Den Haag en daar liep ik met van die grote ‘wooow’-ogen. Ik zag mezelf in de werkplaats die aan de winkel vastzat. Rechts achterin, zittend op een krukje en het houten speelgoed op de grond, omringd door potten verf en een kwast in mijn hand. Iemand anders in de winkel die verkocht wat ik maakte.

 

Al op jonge leeftijd was ik de trotse eigenaresse van mijn eigen figuurzaag- / gereedschaps-kinderset in een houten koffertje. Want het speelgoed moet natuurlijk eerst gemaakt worden. 

 

De overgang naar meubels begon rond mijn pubertijd. Ik kan mijn eerste project nog goed herinneren. Een boekenkast in felgroen, tja ik was 14, die ik buiten stond te verven. Toen ik klaar was zat die vol kleine zwarte vliegjes omdat zij de kleur net zo leuk vonden als ik. Je begrijpt, daar was ik natuurlijk meteen weer klaar mee op die leeftijd. 

 

De interesse zette zich later weer voort bij het zien van afgedankte meubels die bij grofvuil werden gezet. ‘Zonde om weg te doen’ dacht ik en sjouwde deze naar huis. Ik knapte ze op en verkocht ze. Gaandeweg leerde ik wat de waarde was van een meubel door bij de bieb boeken te lenen over Nederlands design. Het opkopen, restaureren en verkopen was hobbymatig begonnen.

 

En nu na jarenlang reizen in mijn camper en overal ter wereld te hebben gewerkt, heb ik een een eigen werkplaats en ben ik mijn onderneming gestart die vanuit mijn hart is ontstaan. 

logo-burgundy.png
bottom of page